PYP SERGİSİ

Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programının (IB PYP) son yılı olan 4.sınıfta öğrenciler, anaokulundan itibaren edindikleri bilgi, kavram ve öğrenme yaklaşımlarını içselleştirdiklerini somut olarak gösteren çalışmalarını PYP Sergisi’nde okul toplumu ile paylaşırlar.

PYP yolculuğu boyunca edinilen temel öğeleri bir araya getiren, öğrencilerin, öğretmenlerin, okul toplumunun diğer üyelerinin ve velilerin işbirliğine dayalı bir deneyim olan PYP Sergisi, ilkokuldan ortaokula geçişin bir kutlamasıdır.

PYP Sergi ünitesi, sorgulama programı kapsamındaki herhangi bir disiplinler üstü tema altında gerçekleşir. Gerçek hayattaki sorunları, problemleri tanımladıkları, araştırdıkları ve bunlara çözümler sundukları disiplinler arası bir sorgulama sürecine giren öğrencilerimiz, çalışmalarını bir mentorun rehberliğinde hem bireysel olarak hem de akranlarıyla birlikte yürütürler. Mentorlar, sorular sorarak, kaynaklar önererek, zor bilgileri yorumlamaya yardımcı olarak ve okul dışındaki bağlantıları kolaylaştırarak öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurlar. Mentorlar, okul topluluğunun tüm üyelerinden seçilebileceği gibi velilerimiz de uzmanlık alanlarına göre mentor olabilirler.

Öğrencilerimiz PYP Sergi sürecinde planlama, sunum ve değerlendirme aşamalarına etkin bir şekilde katılarak birden fazla bakış açısını keşfetme, öğrenmelerinin sonucu olarak eyleme geçme, öğrenmeleri üzerine derinlemesine düşünme ve değerlendirme yapma fırsatı bulurlar.

Okul toplumunun üyeleri ve veliler, kendi yaşamlarında ve başkalarının yaşamlarında olumlu bir fark yaratan, uluslararası bilince sahip öğrencilerin gelişimlerini desteklemek ve kutlamak için sergiye katılırlar.