ÇAMLICA ORTAOKULU

Gülşah Çekiç

Çamlıca Ortaokulu Müdürü

Eyüboğlu Koleji, 1985 yılında İstanbul’da 10 sınıfla eğitim ve öğretime başlamış olan, 1995 yılından itibaren ulusal ve uluslararası programların birlikte sunan, Türk eğitim kurumları içinde öncü ve yenilikçi bir okul olarak tanınan, birlikte öğrenmenin, keşfetmenin ve başarmanın keyfini çıkarmak için müfredatların ötesinde bir eğitim programı uygulayan bir IB Dünya Okuludur. Okulumuz, IB programlarını anaokulundan 12. sınıfa kadar uygulayan ilk Türk eğitim kurumu olmasının yanı sıra Türkiye’de bu programların yaygınlaşması ve Türk eğitim sisteminin gelişimi için birçok kurum ve kuruluşla iş birliği içinde çalışmaktadır.

Web sitemizde, öğrencilerimizin kendi potansiyelini keşfetmeleri, akademik ve sosyal gelişimlerini en üst düzeye çıkarmaları ve her alanda sınırlarını zorlayarak en yüksek başarıyı elde etmeleri için okulumuzda sunulan olanakları inceleyebilirsiniz.

Eyüboğlu Kolejinde, öğrencilerimiz akademik gelişimlerinin yanı sıra sanat, spor, teknoloji, yaratıcılık, girişimcilik gibi birçok alanda kendilerini geliştirecek ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılarak projeler geliştirmekte; yarışmalara, festivallere ve konferanslara katılım göstermektedirler. Öğrencilerimizin edinimlerini topluma fayda sağlamak amacıyla kullanmaları hedefiyle planlanan hizmet ve eylem çalışmaları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde yürütülmektedir. Bu çalışmalarla öğrencilerimizin sorumluluk alma bilinçleri oluşurken organizasyon becerileri, sosyal becerileri, ekip çalışması ve liderlik becerileri de gelişmektedir.

Okulumuzda ortaokuldan itibaren Matematik ve Fen Bilimleri dersleri İngilizce öğretilmektedir. İngilizceye ek olarak öğrencilerimize 5. sınıftan itibaren Almanca veya İspanyolca dillerinden birini iyi derecede öğrenme fırsatı da sunulmaktadır. Öğrencilerimizin dil edinimlerini uygulamalarına fırsat sunmak için okulumuz birçok uluslararası etkinliğe ve yarışmalara katılır veya ev sahipliği yapar.

Öğrencilerimizi geleceğin aydın insanları, başarılı liderleri ve çok kültürlü dünya vatandaşları olarak yetiştirme sorumluluğuyla; okul-veli-öğrenci iletişimini, işbirliğini ve dayanışmasını önemseyen eğitim yaklaşımımızla, öğrencilerimizin farklı ilgi alanları ve becerileri olduğu gerçeğiyle derslerimizin içeriklerini planlar, onların kendilerini tanımalarını ve güçlü yönlerini keşfetmelerini amaçlarız.

Geleceğe mutlu ve umutlu bakan, başarılı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladığımız çocuklarımıza sunduğumuz olanaklarla ilgili daha fazla paylaşımda bulunmak için sizleri okulumuza bekleriz.

Müdür Yardımcılarımız

Birsen Bulut Şengül