ANAOKULU KULÜPLERİ

Anaokullarımızda Kulüp Çalışmaları

Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda sosyal kulüpler ve kulüp çalışmaları eğitim programımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Öğrencilerimiz, eğitim yaşantıları boyunca 100’den fazla sosyal kulüp arasından ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçim yaparak ulusal ve uluslararası platformlarda çalışmalarını sergileme deneyimini yaşarlar.

Anaokullarımızda da, sosyal kulüp çalışmaları kapsamında öğrencilerimizn ilgi ve yetenekleri doğrultusunda jimnastik, dans, halkoyunları ve İngilizce drama çalışmalarına yer verilir. Öğrencilerimiz çalışmalarını yıl sonunda düzenlenen bir gösteri ile velileriyle paylaşırlar.

Dans

Dans kulübünde öğrencilerin bedensel koordinasyon ve denge gibi temel becerileri kazanmaları, farklı kültürlere ait dansları tanımaları, bale, modern dans gibi dansların temel figürlerini öğrenmeleri hedeflenir. Dans kulübü kapsamında, öğrencilerin esneklik, koordinasyon, kuvvet, çabukluk gibi fiziksel özellikleri geliştirilir. Müzik eşliğinde gerçekleşen çalışmalar, öğrencilerin denge ve vücut hakimiyetine sahip olmalarına yardımcı olurken aynı zamanda dans egzersizleri ile psikolojik rahatlamaları ve eğlenmeleri sağlanır.

Halk Oyunları

Eyüboğlu Eğitim Kurumları kurulduğu ilk günden itibaren kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan halk oyunları çalışmalarına büyük önem vermektedir. Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine, kültürel değerlere bağlılıklarını artırmalarına ve fiziksel aktiviteyle keyifli zaman geçirmelerine olanak sağlayan halk oyunları kulübü öğrencilerimizin dans, ritim ve koordinasyon becerilerini geliştirmelerini destekleyerek, onları eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunar.

İngilizce Drama

İngilizce drama kulübü, öğrencilerin kendine güven, iletişim ve sosyal becerilerini geliştirirken, onlara kendilerini yabancı bir dilde özgürce ifade etme olanağı da tanır. Öğrenciler öncelikle küçük skeç ve canlandırmalar yaparak sahneye alışır, vücut dillerini ve mimiklerini nasıl kullanmaları gerektiğini öğrenirler.

Jimnastik

Jimnastik kulübü eğlenceli oyunlar ve aktiviteleri içerir. Öğrenciler müzik eşliğinde yaşlarına uygun oyunlarla, genel jimnastik hareketlerini ve dans figürlerini kullanmayı,müziğin ritmine göre hareket etmeyi ve koreografide grubun bir parçası olarak kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi öğrenirler. Spor ve sanatta disiplin anlayışı ile gerçekleştirilen çalışmalarımızda, ilerleyen yıllarda öğrencilerimizin çeşitli başarılar elde etmeleri mümkün olmaktadır.