HABERLER


HABERLER


İlk Ders Açış Konuşması fütürist, mucit, girişimci Alphan Manas’tan

23 Eylül 2016 Cuma

Eyüboğlu Eğitim Kurumları 2016-2017 eğitim-öğretim yılı “İlk Ders Açış Konuşması”nda, girişimci, fütürist, mucit Alphan Manas, 500 liseli öğrenci ile bir araya geldi. Alphan Manas konuşmasında öğrencilere gelecek için mutlaka bir hedeflerinin olmasını ve bu hedefe ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

“Kendimizi tanımazsak, kendimize bir gelecek de çizemeyiz.”
Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsünde gerçekleştirilen geleneksel “İlk Ders Açış Konuşması”nda Kolej ve Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Alphan Manas, kişinin hedefe ulaşmasındaki en önemli unsurlardan birinin kendini tanıması olduğunu belirtti. “Kendimizi tanımazsak, kendimize bir gelecek de çizemeyiz.” diyen Alphan Manas, kişinin geleceğinin aile ve çevre tarafından şekillendiğini de belirtti. Alphan Manas ayrıca bireyin genetik eğilimlerinin bilinmesi halinde daha doğru yönlendirilebileceğinin de altını çizdi.

“Liseli öğrencilerin staj yapmasını çok önemli buluyorum.”
“Seyrettiklerimiz, okuduklarımız, gördüklerimiz, oynadıklarımız; vizyon ve yaratıcılığımızın gelişmesine katkıda bulunur.” diyen Alphan Manas, yeni neslin kitap okumadığını ve zamanının büyük bir bölümünü bilgisayar oyunlarına ayırdığını belirterek, genç öğrencilere bolca kitap okumaları yönünde tavsiyede bulundu. Alphan Manas bunun yanı sıra meslek seçimi adına doğru karar alabilmek için liseli öğrencilerin staj yapmasını da çok önemli bulduğunu belirtti. Alphan Manas konuşmasının bu bölümünde Amerika Birleşik Devletleri’nde 326 firma arasında yapılan bir araştırmanın sonuçlarından da söz etti. Manas, lisede staj yapanların yüzde 90’ının üniversitelere kabulde daha avantajlı olduğunu, yüzde 73’ünün sosyal medya pazarlama projelerine yöneldiğini, staja kabul edilme sürecinde öğrenci ile yapılan ilk görüşmedeki performansın yüzde 50 oranında etkili olduğunu belirtti.

“Geleceği kurgulamadan ve anlamadan kendimizi ona hazırlayamayız!”
Fütürist Alphan Manas konuşmasının son bölümünde ise; yaşanan küresel değişimlerin sonunda gelinen noktayı, 21. yüzyıl insanını ve onu bekleyen geleceği kısa başlıklar halinde öğrencilerle paylaştı:

  • Artık ülke başarısı değil, bireysel başarılar dönemindeyiz.
  • Artık ülke yok, dünya var. Global düşünmek zorundayız.
  • Farklı kültürleri görmeden, yaşamadan empati yapamazsınız.
  • Genetik değiştiremeyeceğimiz bir şey, genetiğinizin izin vermediği durumlar için vakit kaybetmeyin.
  • Bugünün X kuşağı iş insanlarının yöntemleri ile yakın dönemde iş yönetilemeyecek.
  • Geleceği kurgulamadan ve anlamadan kendimizi ona hazırlayamayız.
  • Sabırlı olmak, bolca hata yapmak, risk alabilmek ve az pişmanlık yaşamak gerekiyor.

Haberler sayfasına dön