HABERLER


HABERLER


Kariyer Günleri’nde meslek seçimi öncesinde altın tavsiyeler:<br>“Kendinizi bir marka olarak düşünün ve o markayı geliştirmeye odaklanın.”

7 Mart 2014 Cuma

Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının, lise öğrencilerinin üniversitede seçecekleri bölüme karar vermelerine yardımcı olmak ve merak ettikleri meslekler hakkında konunun uzmanlarından bilgi almalarını sağlamak amacıyla düzenlediği “Kariyer Günleri”nde, 30 farklı meslek grubundan alanında uzman isimler öğrencilerle bir araya geldi.

Gençler, gelecek aldırmazlığından mutlaka kurtulmalı
Unilever CEO’su Mehmet Altınok’un açış konuşmasını gerçekleştirdiği “Kariyer Günleri”nde, Altınok öğrencilerin kariyer planlamasına ışık tutacak önemli tavsiyelerde bulundu. Türkiye’nin ağır gündeminde gençlerle bir araya gelmenin ümitlerini artırdığını belirten Mehmet Altınok, Unilever’deki 25 yıllık kariyer geçmişine dair önemli deneyimlerini ve önerilerini öğrencilerle paylaştı. Gençlerin, uluslararası çalışma bilincini kabullenmesi ve kariyer planlamasını buna göre yapması gerektiğini belirten Mehmet Altıok, iş hayatında rekabetin artık global anlamda gerçekleştiğini belirtti. İş hayatında birlikte çalıştığı ya da kariyer planlaması yapan gençlere her zaman, “Öncelikle gelecek aldırmazlığından kurtulmalısınız.” tavsiyesinde bulunduğunu belirten Altınok ayrıca, Çin’de her yıl 5 milyon, Hindistan’da ise 3 milyon öğrencinin üniversiteden mezun olduğunu ve global pazarda çalışmak üzere girişimde bulunduğunu ifade ederek, rekabetin boyutuna dikkat çekti.

Dijital devrim geldi, farkında değilseniz hemen uyanın
Altınok’un konuşmasında en ilgi çeken bölüm ise geleceğin mesleklerine yönelikti. Mehmet Altınok, geleceğin iş dünyasını ve mesleklerini satır başlarıyla kısaca şöyle tanımladı:

  • Gelecek yıllar, Asya’nın yıldızının iyiden iyiye parladığı zamanlar olacak. Büyük şirketler yatırımlarını artan oranlarda Asya pazarına yöneltecek. Dünya, Asya’dan büyüyecek.
  • Dijital devrim geldi, farkında değilseniz hemen uyanın. Her şey dijitale dönüşüyor. Dijitalde kendini geliştirmeyen gençler geride kalacak. Bu platformu kaçırma lüksünüz yok.
  • Enerji konusunda çalışacak gençleri önemli bir gelecek bekliyor. Amerika’da yatay petrol çalışmaları yapılıyor. Gelecekte belki de Suudi Arabistan’a ihtiyaçları kalmayacak.
  • Bu şekilde devam ederse su bitecek. Başka bir ihtimal yok. Yakın geleceğin önemli meslek alanlarından biri de su teknolojisi üzerine olacak. Gıda-tarım mühendisleri gelecekte çok dikkat çekecek.

Kendinizi bir marka olarak düşünün ve o markayı geliştirmeye odaklanın
Uluslararası bir şirkette çalışmanın avantajlarını, her an dünyanın farklı ülkelerinden insanlarla iletişimde bulunmak, farklı kültürlere tanıklık etmek olarak paylaşan Mehmet Altınok, öğrencilere çalışacakları şirketi seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğinin de ayrıntılarını aktardı. Altınok bu noktada öğrencilere; kurumun çevreye ne kadar saygılı olduğuna ve bulunduğu topluma geri ne verebildiğine dikkat etmelerini önerdi.

Unilever CEO’su Mehmet Altınok’tan lise öğrencilerine, kariyer planlamasına yönelik öneriler:

  • Üniversiteyi bitirmek yetmiyor. En az 2 dil öğrenin.
  • Lisede, üniversitede öğrenci kulüplerinin çalışmalarına mutlaka katılın.
  • Yaz aylarında, okul tatil olduğunda staj yapın. İnsanları tanıyın, iş hayatına yakınlaşın.
  • Şirketlerin üniversitelerde gerçekleştirdiği aday mülakatlarını takip edin. Bunlara katılın.
  • Kendinizi bir marka olarak düşünün ve o markayı global pazarda nasıl geliştireceğinize odaklanın.

Üç gün süren Kariyer Günleri’nde öğrenciler; mühendislik, medya-iletişim, tıp, mimarlık, sahne ve gösteri sanatları, hukuk gibi farklı alan ve meslek gruplarından alanında uzman çok sayıda kişiyle bir araya geldi:

Angelo Mazzone – Moda Tasarımı
Cenk Tarhan – Bilgi Teknolojileri
Cenktan Özyıldırım – Bankacılık&Finans
Eray Sertaş Ersayın - Endüstri Ürünleri Tasarımı
Erdinç Mutlu – Reklamcılık
Ergün Demirci – Uçak Mühendisliği
Erhan Bozoğlu – Mimarlık
Eser Taşkıran – Sahne ve Gösteri Sanatları
Fatih Portakal – Medya&İletişim
Feza Kerestecioğlu – Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Filiz Uygun – Sahne ve Gösteri Sanatları
Hasan Önder – Makine Mühendisliği
Kenan Pençe – İç Mimarlık
Murat Bozok – Gastronomi
Murat Kazaz – İşletme
Muzaffer Değertekin – Tıp
Onur Vuruşkaner – Endüstri Mühendisliği
Ozan Narin – Kimya Mühendisliği
Ömer Altınok – İşletme
Pınar Uyan – Uluslararası İlişkiler
Senem Zeytinoğlu – Psikoloji
Sinan Öncel – Girişimcilik
Şefik Gazioğlu – Hukuk
Tanju Altan Katıkçı – İnşaat Mühendisliği
Tülin Öğüt – Diş Hekimliği
Yalçın Çekiç – Mekatronik Mühendisliği

Haberler sayfasına dön