HABERLER
HABERLER
Eyüboğlu & Turkcell Teknoloji Yaratıcılık Şenliği
1 Haziran 2011 Çarşamba
Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsü’nde düzenlenen şenliğe, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), İddaa, deniz taksi gibi icatların mucidi Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alpan Manas ve Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı konuşmacı olarak katıldı. Yarışmanın jürisindeyse gazeteci Serdar Turgut, oyuncu Ebru Cündübeyoğlu, senarist ve karikatürist Kamuran Suner gibi isimler vardı.
Etkinlik TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Üyesi, TÜSİAD Fütürist Düşünce Grubu (Think-Tank) Başkanı ve MENSA Üstün Yeteneklileri Destekleme Derneği Başkanı Alphan Manas’ın Türkiye’de eğitim sistemi ve girişimcilik üzerine yaptığı konuşmayla başladı. Türk insanının girişimci değil, girişken olduğunu söyleyen Manas, pek çok yerli firmanın yaratıcı olmayan ve trendleri yakından takip etmeyen girişimciler nedeniyle gelişemediklerine dikkat çekti. Girişimcilere nasıl başarılı olacakları konusunda önemli tüyolar veren Manas, velilere de jenerasyon farkını kapatmalarını, kendilerini sürekli geliştirmelerini, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerini önerdi.
Şenlikte Turkcell’in dört yıldan bu yana sürdürdüğü “Gönül Köprüsü” sosyal sorumluluk projesine gönderme yapılarak öğrencilerden kendilerine verilen malzemelerle gönül köprüleri tasarlamaları istendi. Öğrenciler 20 dakikalık süre içersinde en yaratıcı projeleri ortaya koymak için çaba harcadı. Şenliğin sonunda tüm ekipler “En yaratıcı proje”, “En işbirlikçi ekip”, “Zamanı en iyi kullanan ekip” gibi 10 farklı kategoride başarı belgesi aldı. 20 takımın yer aldığı ve her takıma Turkcell’den bir mühendisin mentorluk yaptığı yarışmada, Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı da bir konuşma yaptı. Şirketin yenilikçi anlayışı sayesinde geçen yıl 80’in üzerinde patent aldıklarına işaret eden İncedayı, yaratıcılığın ortaya çıkması için fırsat tanımak gerektiğini söyledi. İncedayı, “İşimiz insan, sermayemiz ise aklımız. Yaratıcılık birkaç sıradan hayatın “Sefiller” romanına dönüşmesi, bir ressamın sıradan bir tuval ve boyayla farklılıklar yaratabilmesi demektir. Yaratıcılık ortaya çıkmadığı sürece aklın görünmeyen yanıdır. Bizim şirketimizde 33 milyon Turkcell kullanıcısına hizmet sunma, hizmet yaratma imkanı var. Psikoloji, sosyoloji ve mühendislik gibi çok farklı alanlardan insanlarla çalışıyoruz. Biz artık ülke sınırlarını aştık, şu anda dünyanın en büyük yaratıcılık yarışmasına katılmak için Amerika’da bulunan Eyüboğlu öğrencileri de bunun kanıtı.” dedi.
Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda eğitim alan 10-17 yaş arası 13 öğrenci mart ayında İstanbul’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük yaratıcılık yarışması Destination ImagiNation’da Türkiye birinciliği ve juri özel ödülü aldı. Ödüllü ekipler 26-28 Mayıs tarihleri arasında ABD’de düzenlenen dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etti.