2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı
Lise Kabul Sınavına İlişkin Bilgiler

Eyüboğlu Koleji ve Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Hazırlık sınıfına kontenjan dahilinde;

• Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan merkezi sınav (LGS) sonucuna göre

ya da

• Okulun uyguladığı Lise Kabul Sınavı sonucuna göre öğrenci alınır.

Ayrıca öğrencilerin rehberlik birimi tarafından gerçekleştirilen "Öğrenci Tanıma Görüşme" sonucunun da olumlu olması gerekmektedir.

Aday öğrencilerin liselerimize kabul edilmesi için Lise Kabul Sınavında başarılı olması ya da okulun açıklayacağı LGS yüzdelik dilime girmiş olması gerekmektedir.

Hazırlık sınıfına kayıt yaptıran öğrencilere İngilizce ve Türkçe derslerinden Yeterlilik Sınavı uygulanır. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler Lise Hazırlık okumadan 9. sınıfa devam ederler.

LGS sınavı sonucuna göre öğrenci kabulü;

• LGS sonucuna göre okulun web sayfasında ilan edeceği "Genel Yüzdelik Dilim"e giren ve “Öğrenci Tanıma Görüşmesi” sonucu olumlu olan öğrenciler kabul edilecektir.

Lise kabul sınavı;

• Lise Kabul Sınavı, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü Eyüboğlu Çamlıca Kampüsü’nde COVID-19 tedbirleri kapsamında yüz yüze uygulanacaktır.
  • Sınav, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 9.00’da başlayacak olup iki oturum şeklinde uygulanacaktır.
    • Türkçe ve Matematik dersi sınavları, 9.00-10.00 saatleri arasında;
    • Fen Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınavları, 10.15-11.15 saatleri arasında uygulanacaktır.
  • Her ders için sınav 20 sorudan oluşacak ve çoktan seçmeli olacaktır.
  • Üç yanlış cevap bir doğruyu götürecektir.
  • Sınav sonuçları 28 Haziran 2021 Pazartesi günü velilerimize bildirilecektir.
  • Sınav sonuçları puan olarak değil, “Olumlu” ya da “Olumsuz” olarak açıklanacaktır.
  • Sınav sonucu ve rehberlik birimi tarafından gerçekleştirilen "Öğrenci Tanıma Görüşme" sonucu olumlu olan aday öğrenciler kesin kayıt hakkı kazanır.

Lise kabul sınavına katılım için "Önkayıt" formunun ve "Sınav Başvuru" formunun doldurulması gerekmektedir.

LİSE KABUL SINAVI GÜNÜ KURALLARI:

• Sınav günü kampüse sadece sınava katılacak öğrenciler alınacaktır. Öğrenci velisi kampüs içine alınmayacaktır.
  • "Sınav Başvuru" formunda aday öğrencilerden alınan HES kodları sınavdan bir gün önce sorgulanacaktır. HES kodu sorgulaması sonucuna göre riskli görünen öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Kampüse giriş ve çıkışta ateş ölçümü yapılacaktır. Ateşi 37,5 ve üzeri olan öğrenciler tedbir kapsamında okula alınmayacaktır.
  • Kampüse maskesiz giriş yapılmayacaktır. Öğrencilerin maske ile okula gelmeleri ve yanlarında yedek maske bulundurmaları gerekmektedir. Sınav salonlarında el dezenfektanı bulunmaktadır.
  • Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında fotoğraflı kimlik belgelerini getirmeleri, fotoğraflı kimliği olmayan öğrencilerin ise okullarından alacakları onaylanmış "Fotoğraflı e-okul Öğrenci Belgesi" getirmeleri gerekmektedir.
  • Öğrencilerin yanlarında iki adet kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurmaları gerekmektedir.
Ön Kayıt Başvuru Formu
Kolej / Fen Lisesi
Düzey Belirleme Sınavı (DBS)
Lise Kabul Sınavı (LKS)