2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı
Ön Kayıt ve Düzey Belirleme Sınavına İlişkin Bilgiler

Okul tanıtımına ve Düzey Belirleme Sınavına katılmak için "Ön Kayıt Formu"nu doldurunuz.

Detaylı bilgilerin yer aldığı Düzey Belirleme Sınavı (DBS) kitapçığı form doldurulduktan sonra mail adresinize gönderilecektir.

• Anaokullarına ve ilkokul hazırlık, 1., 2. ve 3. Sınıflarına başlayacak öğrenciler için “Öğrenci Tanıma Görüşmeleri” gerçekleştirilir. Bu görüşmeler velilerimizin tercihine göre online ya da yüz yüze yapılır.
  • İlkokul 4., ortaokul 5., 6. ve 7. sınıflarına “Düzey Belirleme Sınavı” (DBS) ile öğrenci alınır. Düzey Belirleme Sınavı (DBS) yüz yüze gerçekleşecektir. İl dışı veya yurt dışından başvuran aday öğrenciler sınava online olarak katılabilirler.
  • Eyüboğlu Koleji ve Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi Hazırlık sınıfına, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan “Liselere Geçiş Sınavı” (LGS) veya “Eyüboğlu Eğitim Kurumları Lise Kabul Sınavı” sonucuna göre öğrenci alınır.
  • Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi ara sınıflarına başlayacak öğrenciler kontenjan olması halinde Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ile alınır.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 4., 5., 6. ve 7. sınıflara başlayacak öğrenciler için Düzey Belirleme Sınav Takvimi aşağıda belirtilmiştir.

Tarih Seviye Sınav Uygulama Şekli Son Başvuru Tarihi
19 Şubat 2022
Yüz yüze 17 Şubat 2022
26-27 Şubat 2022*
Online 24 Şubat 2022
05-06 Mart 2022*
Online 03 Mart 2022

*İl dışı veya yurt dışından başvuran aday öğrenciler Düzey Belirleme Sınavına online olarak katılabilirler.

Online Sınavlar:

• Öğrencinin ekran karşısında bulunacağı süre göz önünde bulundurularak iki güne yayılmıştır.
  • Online sınav, her aday öğrenci ile bireysel olarak yapılacaktır.

Online sınav yönergesi ve sınava yönelik bilgiler sınavdan önce veli ve aday öğrenci ile detaylı olarak paylaşılacaktır.

Yüz Yüze Sınavlar:

• Sınav salonları sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmiştir.

COVID-19 tedbirleri kapsamında;

• Kampüse girişte ve çıkışta ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması yapılır. Kampüse giriş yapacak velilerin tam doz aşılı olmaları (iki doz aşılarını tamamlamış olmaları) ve HES kodlarını okul girişlerinde göstermeleri gerekmektedir.
  • Kampüse maskesiz giriş yapılmamaktadır. Öğrencilerimizin maske ile okula gelmeleri ve yanlarında yedek maske bulundurmaları gerekmektedir.

İngilizce sözlü sınavların tümü online olarak gerçekleştirilecektir. Bireysel randevular için okul idaresi sizlerle iletişime geçecektir.

DÜZEY BELİRLEME SINAVINA (DBS) BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER:

• Düzey Belirleme Sınavına (DBS) başvurmak için "Ön Kayıt Formu"nu doldurunuz.
  • DBS ücreti olan 300 TL, İş Bankası Rıhtım Kadıköy Ticari Şubesi IBAN: TR07 0006 4000 0011 3940 0168 87 numaralı RÜSTEM EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI A.Ş. hesabına Öğrencinin adı, soyadı, TC kimlik numarası ve açıklama kısmına “DBS Kayıt Ücreti” yazarak yatırılır.
  • Yüz yüze sınava girecek olan öğrencilere ait banka dekontu, vesikalık fotoğraf ve HES kodu bilgisini www.eyuboglu.k12.tr/dbsrandevu linkinde yer alan forma yüklemeleri gerekmektedir.
  • İl dışı veya yurt dışından online sınava başvuran öğrencilere ait banka dekontu ile vesikalık fotoğrafı www.eyuboglu.k12.tr/dbsrandevu linkinde yer alan forma yüklemeleri ve girmek istedikleri online sınav tarihini seçmeleri gerekmektedir.
  • Sınav ile ilgili ayrıntılı bilgiler Düzey Belirleme Sınavı (DBS) kitapçığında yer almaktadır. Kitapçığa, "Ön Kayıt Formu"nu doldurduktan sonra ulaşabilirsiniz.

SINAV SONUÇ DUYURUSU:

Sınav sonuçları, sınav tarihinden beş gün sonra www.eyuboglu.k12.tr adresinde ilan edilir. Öğrencinin kesin kayıt için hak kazanıp kazanmadığı duyurulur, puanı açıklanmaz.

Ön Kayıt Başvuru Formu
Düzey Belirleme Sınavı (DBS)
Kolej / Fen Lisesi
İlkokul / Ortaokul