29. Eyüboğlu Beyaz Fil Uluslararası Satranç Turnuvası
14 Ocak 2020 Salı

Bu yıldan itibaren uluslararası olarak gerçekleşecek “29. Eyüboğlu Beyaz Fil Satranç Turnuvası”na 139 okuldan 660 öğrenci katıldı ve dereceye girmek için üç gün boyunca centilmence mücadele etti. Satranç tutkunu gençlere, destek olmak amacıyla turnuva boyunca aileleri ve öğretmenleri de eşlik etti.

Türkiyedeki eğitim kurumları arasında en eski ve en büyük turnuva olma özelliğini taşıyan 29. Eyüboğlu Beyaz Fil Uluslararası Satranç Turnuvası 10, 11 ve 12 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşti. Turnuva U8, U10, U12, U14, U18 ve Elit olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşti. U8 kategorisinde 154 sporcu, U10 kategorisinde 208 sporcu, U12 kategorisinde 76 sporcu, U14 kategorisinde 57 sporcu, U18 106 sporcu ve Elit Kategorisinde 59 sporcu yarıştı.

Satranç hayatına Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda başlayan ve 1993 yılında düzenlenen 3. Beyaz Fil Satranç Turnuvası’nda şampiyon olan Türkiye Satranç Federasyonu Kadıköy İlçe Temsilcisi Mert Koç turnuva boyunca öğrencileri yalnız bırakmadı.

İndirdiğiniz dosyaları görüntüleyemiyorsanız lütfen aşağıdaki linke tıklayarak gerekli Adobe Reader versiyonunu yükledikten sonra tekrar deneyiniz.