XXII. Gökyüzü ve Astronomi Şenliği

Bilgilendirme

Eyüboğlu Eğitim Kurumları olarak Astronomi’nin başta temel bilimler olmak üzere çeşitli bilim dallarının uygulandığı geniş bir laboratuvar olduğu fikrini benimsiyor ve Türkiye’nin geleceğinde rol alacak gençlerin, Astronomi bilimini anlayacak ve kavrayacak bilgilerle donatılarak yetiştirilmesine önemli katkılarda bulunuyoruz.

Kurumumuz, 1995 yılından bu yana Astronomi dersini 10. sınıf öğrencilerine seçmeli ders olarak sunuyor. Çamlıca Kampüsümüzde bulunan gözlemevi, ülkemizde bir ortaöğretim kurumunda açılan ilk gözlemevi olma özelliğini taşıyor. Gözlemevimizden tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz aktif olarak yararlanıyor.

1996 yılından bu yana düzenlediğimiz Eyüboğlu Gökyüzü Şenliği ise ülkemizde düzenlenen en eski gökyüzü şenliği olma özelliğini taşıyor. Bu yıl 22.sini düzenleyeceğimiz Gökyüzü ve Astronomi Şenliği, 5 Mayıs Cumartesi günü Çamlıca Kampüsümüzde, 11 Haziran Pazartesi günü ise Kemerburgaz Kampüsümüzde gerçekleştirilecek.

5 Mayıs Cumartesi günü Çamlıca Kampüsümüzde gerçekleştirilecek XXII. Gökyüzü ve Astronomi Şenliğimizde de öğrencilerimiz Güneş ve gece gözlemleri yapacak, planetaryum gösterileri, atölyeler, oyunlar ve müzik eşliğinde eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayacaklar. Bununla birlikte TÜBİTAK'ın bilim konulu yayınlarından biri olan Bilim Çocuk Dergisi Yayın Yönetmeni Alp Akoğlu'nun sunumunun da gerçekleşeceği şenlikte, Astronomi Kulübü öğrencilerimiz de astronomi konusu sunumlarını paylaşacaklar.

Planetaryum rezervasyonunu Eğitim Yönetim Sisteminden gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgilendirme
Etkinlik Programı