Bir Günlük Cassini Bilim İnsanı Makale Yarışması, 2016-2017

Eyüboğlu Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Eyüboğlu Koleji Matematik Bölümü; Astronomi dersi kapsamında NASA’nın her yıl düzenlediği “Bir Günlük Cassini Bilim İnsanı Makale Yarışması, 2016-2017”nin (Cassini Scientist For A Day Essay Contest, 2016-2017) Türkiye Temsilcisi olarak, Türkiye genelinde lise seviyesi öğrencilerine yönelik Astronomi Makale Yarışması’nı düzenlemektedir.

Cassini Uzay Aracı, Satürn ve çevresini araştırmak üzere NASA tarafından gönderilmiştir. Uzay aracının üç görevi, kaydettiği görüntüler ve elde ettiği bilgiler derlenerek

web sitesinde paylaşılmıştır. Öğrenciler, görevlerden birini seçerek, bu görevin diğerlerinden hangi yönden daha iyi sonuçlar verebileceğini vurgulayan bir makaleyi İngilizce yazacaklardır. Yarışmaya her okuldan üç makale katılabilecektir. Makaleler 26 Şubat 2017 Pazar gününe kadar Eyüboğlu Eğitim Kurumları’na gönderilecek, daha sonra ulusal jüri tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucunda başarılı olan on makale NASA’ya gönderilecektir. Yarışma şartnamesine buradan bakabilirsiniz.

Türkiye elemelerinden geçen ve NASA’ya gönderilmeye hak kazanan makaleler, okulumuzda yapılacak bir organizasyon ile duyurulacak ve NASA tarafından gönderilen sertifikalar verilecektir. Ülkemizde beşinci ve son kez NASA işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu yarışmaya ilgi göstereceğinizi umuyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Bilgilendirme Yazısı
Şartname