Geleneksel Eyüboğlu 29. Edebiyat Ve Kitap Günleri
15 Ocak 2020 Çarşamba

“Ne Okursan O Olursun” mottosu ile 7, 8 ve 9 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşen Geleneksel Eyüboğlu 29. Edebiyat ve Kitap Günleri kapsamında bu yıl “Edebiyat ve Müzik” teması ele alındı. Öğrenciler birbirinden değerli yazarlar, kitaplar ve edebiyatla dolu üç gün geçirdi. Gelenekselleşen ve okulumuzunun en önemli etkinliklerinden biri olan Geleneksel Eyüboğlu 29. Edebiyat ve Kitap Günleri’nin açış konuşmalarını Kürşat Başar ve Fuat Sevimay yaparken ortaokul öğrencilerimizle Karin Karakaşlı, Tolga Gümüşay, Çiğdem Odabaşı, Necmi Yalçın, ilkokul öğrencilerimiz ile Sema Günaydın Çınar, David Simpson, Ceren Kerimoğlu, Büşra Tarçalır Erol, Meltem Ulu, Serhan Kansu, Nur Muslu Tiftikçi, Murat Tavlı, Işın Yavuz Özvarna, Erdinç Çolak buluşarak keyifli söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Konuk yazarlarla tanışma, söyleşi yapma, kitaplarını imzalatma fırsatı bulan öğrencilerimiz yayınevlerinin standlarını gezerek Kitap Fuarı’ndan çok sayıda kitap aldı.

Bir Kitap da Arkadaşıma

Edebiyat ve Kitap Günlerinde, Okul Aile Birliği ve Öğrenci Birliği’nin düzenlediği “Bir Kitap da Arkadaşıma” kampanyası da büyük ilgi gördü. Öğrenciler kardeş okulun öğrencilerine hediye etmek üzere aldıkları kitapları Eyüboğlu Okul Aile Birliğine teslim etti.

Franz Kafka Sokağı Açılış Töreni

Geçtiğimiz yüzyılın ve dünya edebiyatının en önemli yazarlarından olan Franz Kafka’nın ismi bu yıl şair ve yazarlarının adlarını taşıyan sokak tabelalarına eklendi.

Franz Kafka Sokağı Açılış Töreni öncesinde öğrencilerimiz tarafından Franz Kafka’nın “Dönüşüm” adlı eserinden bazı bölümler sahnelendi. Programın sonunda konuklar, öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı törenle, Merkez Kütüphane’deki sokaklardan birine Franz Kafka’nın adı verildi.

Franz Kafka’nın anıldığı “Ustalara Saygı” programına katılan Çekya Ticari Konsolosu Jan Ondřejka ve değerli yazar Alper Canıgüz de “Sokak Açılış Töreni”ne yöneticiler, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte katıldı.