Nesin Dede'nin Matematik Köyündeydik…
09 Ekim 2017 Pazartesi

Eyüboğlu Koleji ve Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimizden oluşan 25 kişilik bir grupla, matematik ve astronomi öğretmenlerimizin rehberliğinde, 05 – 08 Ekim 2017 tarihlerinde Nesin Matematik Köyü’ndeydik.

Matematik ve Matematik Bölümüne bağlı kulüp dersleri kapsamında uygulanan gezimizde, öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini canlı tutmak, matematiğin önemini vurgulamak ve matematiğin yaşantılarında kalıcı olmasını sağlamak hedeflendi.

Prof. Dr. Ali Nesin ile matematik dersleri alan öğrencilerimiz ideal bir çalışma matematiğin anlamını keşfedip farklı bakış açıları kazandılar. Farklı okullardan gelen öğrencilerle akıl oyunları, çıplak gözle gökyüzü gözlemi veya matematik kültürü çerçevesindeki aktivitelerle günlük programlarını tamamlayan öğrencilerimiz ertesi gün ,çevre bölgeleri de kapsayan yarım günlük gezi programımızı tamamladıktan sonra okulumuza döndüler.