XVIII. Eyüboğlu Bilim Şenliği ve Proje Yarışması Sonuçları
11 Mayıs 2017 Perşembe

Eyüboğlu Eğitim Kurumları XVIII. Bilim Şenliği ve Proje Yarışması geniş bir katılımla gerçekleşti. Eyüboğlu Çamlıca Kampüsünde, 6 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen etkinliğe pek çok farklı okuldan 4-5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Genç nesilleri araştırmaya yönlendirerek bilime ilgi duymalarını sağlamayı amaçlayan Bilim Şenliği ve Proje Yarışması’nda sürdürülebilir yaşam, enerji tasarrufu, çevre, su kaynakları, gıda, güvenlik, çevre dengesi, günlük hayatı kolaylaştırma yolları, doğal afet ve sağlık alanları gibi pek çok farklı içerikte proje yarıştı. Eyüboğlu Eğitim Kurumları XVIII. Bilim Şenliği ve Proje Yarışması’na 35 okuldan 127 proje katıldı. Jüri, ödül alacak çalışmaları seçebilmek için tüm projeleri tek tek ve dikkatle inceledi.

Gençlerin bilimsel projeleri umut verdi
Şenlikte ayrıca öğrenciler standlarda gerçekleştirilen eğlenceli deneyleri yakından görme ve katılma fırsatı buldu. Şenliğe katılan projeler aynı gün jüri tarafından değerlendirildi ve ödül kazanan öğrencilere Eyüboğlu Hall’de düzenlenen törenle plaket ve madalyaları verildi.

Aynı gün gerçekleştirilen XXI. Gökyüzü Şenliği kapsamında kurulan planetaryumda da öğrenciler farklı ve eğlenceli bir deneyim yaşadı. Gökyüzü Şenliğine, Eyüboğlu İkiz Gözlemevinde güneş ve gece gözlemi yapmak üzere çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

XVIII. Eyüboğlu Bilim Şenliği ve Proje Yarışması Sonuçları

Misafir Okullar Kategorisi
4. Sınıflar Birincisi: Yeniden Kullanalım; Ses Yalıtımı İçin Malzeme Üretelim / TED İstanbul Koleji Vakfı İlkokulu
5. Sınıflar Birincisi: Işıldayan Dişler / Özel Anabilim Sancaktepe Ortaokulu